Openingsweekend

van 20 oktober 2018 tot 21 oktober 2018

Location Arenbergkasteel en -park

tussenpagina-frieke-janssens-campagnebeeld-ruiter-arenberg-festival-leuven

Een feestelijk openingsweekend in Kasteelpark Arenberg

Waar kan het Arenberg Festival beter beginnen dan op de plaats waar de familie Arenberg eeuwen lang thuis was? Het concept van het openingsfeest gaat terug tot in de late 19de eeuw toen de familie op haar domein grote evenementen organiseerde waar iedereen reikhalzend naar uitkeek. Luchtballonnen, elektrische verlichting en andere sensationele nieuwigheden passeerden er de revue. Een bonte waaier aan vermaak, optredens en eten en drinken maakte het programma compleet.

Deze traditie herleeft op 20 en 21 oktober. Het hele weekend ben je welkom voor een bruisende mix van technologie, amusement, cultuur, culinaire ontdekkingen en heel veel doe-activiteiten voor alle leeftijden. Het verleden van de plek gaat er de confrontatie aan met de hedendaagse dynamiek op de site. Vandaag is het Arenbergdomein de thuishaven van de ingenieursfaculteiten van de KU Leuven.

De familie trad wel vaker op als sponsor van wetenschap en universiteit. Zo zorgde Lodewijk Engelbert van Arenberg, ook wel de blinde hertog genoemd, in de 18de eeuw voor de eerste ballonvaart op steenkoolgas aan het Arenbergkasteel.

Alle activiteiten zijn gratis. De meeste activiteiten zijn doorlopend en vrij toegankelijk. De demo van de Rolls Royce straalmotor, de videomapping op het kasteel, de optredens van het Arenbergkoor en het Arenbergorkest, de rond leidingen door het kasteel en de lezingen onder de noemer ‘Made by Arenberg: Hoe KU Leuven jouw leven beïnvloedt’ gaan door op specifieke tijdstippen. Enkel voor de rondleidingen in het kasteel dien je vooraf te reserveren. Klik hieronder voor een overzicht van alle activiteiten.

2018 10 03 09 43 58 Plattegrond 5 Indd
De festivalweide

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

Leuven is gemakkelijk te bereiken vanuit Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Luik en Oostende met de trein. Je vindt alle info op www.belgiantrain.be. Je kan vanuit Leuven de bus nemen en afstappen bij bushalte Campus Arenberg II. Op de www.delijn.be bereken je gemakkelijk je route.

Met de fiets of te voet

We raden je altijd aan om je met de fiets of te voet te verplaatsen. Het is immers gezonder, goedkoper en milieuvriendelijker. Op het Arenbergdomein zijn er tal van fietsenstallingen (ondermeer de fietsenparking van ESAT en de fietsenstalling aan de hoofdingang van het park) waar je je fiets kan achterlaten.

Met de auto

Kom je toch met de wagen, dan kan je parkeren op parking Arenberg - De Molen in de Celijstenenlaan.

Prijs

  • Gratis
  • Alle activiteiten zijn gratis. Enkel voor de rondleiding in het kasteel dien je op voorhand te reserveren.
Reserveer voor het kasteel

Praktische info

  • Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober
  • Telkens van 14u tot 24u
van 20 oktober 2018 tot 21 oktober 2018
Arenbergkasteel en -park
Kasteelpark 1
3001 Heverlee