Seeker [LVN6]

20.10.2018 >< 21.10.2018
Join the Seeker [LVN6] team
seeker-installatie-arenberg-festival-leuven-willem-jan-mengerinck
© Willem-Jan Mengerinck
© Willem-Jan Mengerinck

Let's build a starship!

Ben jij student, wetenschapper, ontwerper, ingenieur, ruimtefotograaf, ict-er, DIY liefhebber, scifi fan, tuinier, filosoof, architect, kunstenaar, gamer, socioloog,…? Kom dan meedenken en bouwen aan de Leuvense versie van Seeker [LVN6], het waanzinnige kunstproject van het SEAD collectief.

                      
seeker-project-arenberg-festival-leuven-kristof-vrancken
© Kristof Vrancken
                  

Wat is Seeker [LVN6]?

Seeker is het geesteskind van beeldend kunstenaar en doctor in de biologie Angelo Vermeulen. Elke ruimteschip-sculptuur komt tot stand binnen het SEAD collectief (Space Ecologies Art and Design). Overal waar de Seeker landt wordt een divers team uitgedaagd om de Seeker opnieuw te bedenken en te bouwen.

Hoe kan je langdurig overleven op een ruimteschip? Vanuit verschillende disciplines en invalshoeken zoekt het team naar antwoorden. Door alle kennis te bundelen, bouwen ze samen een zelfvoorzienend systeem dat interstellaire verkenning simuleert. Hierbij worden technologie, ecologie en mensen radicaal met elkaar verbonden.

                      
seeker-mission-arenberg-festival-leuven-angelo-vermeulen
© Angelo Vermeulen
                  

Seeker [LVN6] wordt de zesde versie van de ruimteschip-sculptuur en zal een plaats krijgen op het openingsweekend van het festival ‘Vijf eeuwen Arenberg’ op 20 en 21 oktober 2018.

Het voormalige domein van de beroemde adellijke familie Arenberg vormt dan twee dagen lang het decor voor een feestelijk programma. De historische plek gaat de confrontatie aan met de hedendaagse dynamiek van de site. Vandaag is Arenberg de thuishaven van de exacte wetenschappers van de KU Leuven, die voortdurend de grenzen aftasten van wat mogelijk is.

The sky is the limit, maar Seeker [LVN6] gaat nog een stapje verder…

                      
seeker-installatie-arenberg-festival-leuven-gijs-van-ouwerkerk
© Gijs Van Ouwerkerk
                  

Contactgegevens

Pieter Steyaert: pieter@sead.network

Nils Faber: nils@sead.network

Seeker [LVN6] is een project van SEAD collectief in samenwerking met KU[N]ST Leuven n.a.v. het festival 'Vijf eeuwen Arenberg', en wordt mede gerealiseerd door KU Leuven Dienst Cultuur.