Bezoek het Arenbergkasteel

van 28 oktober 2018 tot 20 januari 2019

Location Arenbergkasteel

Erfgoed
arenberg-kasteel-dramatische-wolken

UITVERKOCHT

Altijd al benieuwd geweest naar hoe het Arenbergkasteel er aan de binnenkant uitziet? Het kasteel geeft dit najaar voor één keer zijn geheimen prijs.

Wat in de 12de eeuw als de burcht van de Heer van Heverlee begon, groeide uit tot het huidige Arenbergkasteel. Het werd bewoond door de Arenbergs tot aan de Eerste Wereldoorlog. Erna kwam het in handen van de Leuvense universiteit. Natuurlijk is er veel meer te vertellen over het slot en dat is precies wat onze gidsen zullen doen tijdens het Arenberg Festival.

Exclusief voor het festival opent het kasteel zijn deuren voor bezoekers. Elke zondag heb je de kans om een bezoek te brengen aan het prachtige kasteel. Ontdek samen met de gids de salons en vergaap je aan de portretgalerijen.

De rondleiding is uitsluitend in het Nederlands en het kasteel is enkel toegankelijk indien u op voorhand een ticket heeft gekocht. Wegens het succes zijn er geen tickets meer beschikbaar.

Arenberg-kasteel-salon

Prijs en reservatie

UITVERKOCHT

Praktische info

  • Elke zondag (met uitz. van 25.11.2018)
  • Start rondleiding: om 14u00 (uitverkocht), om 14u30 (uitverkocht), om 15u00 (uitverkocht), om 15u30 (uitverkocht) of om 16u00 (uitverkocht)
  • Duur: 1,5 uur
  • Parking: Kardinaal Mercierlaan of Celestijnenlaan (Campus Arenberg II)
van 28 oktober 2018 tot 20 januari 2019
Arenbergkasteel
Kasteelpark 1
3001 Heverlee

Partners