Adellijk Wonen

van 26 oktober 2018 tot 20 januari 2019

Location Universiteitsbibliotheek

Tentoonstellingen
kasteel-1600-arenberg

In de Universiteitsbibliotheek, op een steenworp van M, kan je terecht voor de tentoonstelling 'Adellijk Wonen. Het kasteel in Heverlee van Croÿ tot Arenberg'.

Wie in Leuven ‘Arenberg’ zegt, denkt onmiddellijk aan het Arenbergkasteel in Heverlee. Dit architecturale pronkstuk was één van de favoriete verblijfplaatsen van de familie. De expo 'Adellijk Wonen' vertelt de uitzonderlijke geschiedenis van het indrukwekkende Arenbergkasteel, zijn interieur en bewoners aan de hand van prachtige prenten, tekeningen, waardevolle boeken en manuscripten. De tentoonstelling is een boeiende reis door de architecturale geschiedenis.

Samen met Karel II van Croÿ en de Blinde Hertog ontdek je de onuitgevoerde plannen en ontdek je het kasteel op een geheel andere manier. Daarnaast verdiep je je ook in de kasteelbewoners en hun dagelijkse leven. Niet enkel de familie wordt belicht, ook de bedienden op en rond het kasteel vertellen hun verhaal. Met origineel beeldmateriaal leer je meer over de jachtpartijen, de verkleedfeesten en grote kermissen.

Combitickets

Voor € 16 combineer je een bezoek aan de tentoonstelling in de Universiteitsbibliotheek in combinatie met de expo in M - Museum Leuven. Met het combiticket krijg je ook toegang tot de Universiteitsbibliotheek en haar toren.

Tarieven

  • Standaardtarief: € 6
  • Kortingstarief: € 5
  • Op vertoon van een I LUV Leuven ticket: € 5

Voor € 10 krijg je met een UB site ticket toegang tot de bibliotheektoren en de Universiteitsbibliotheek.

Deze tickets zijn enkel verkrijgbaar aan de balie van de Universiteitsbibliotheek.

Praktische info

  • Ma - Zo: 10:00 - 17:00
  • Gesloten op 25 en 26 december 2018 en 1 januari 2019
van 26 oktober 2018 tot 20 januari 2019
Universiteitsbibliotheek
Monseigneur Ladeuzeplein 21
3000 Leuven

Partners