Parijsstraat & Muntstraat

Wintertijd 82
De Muntstraat
De Muntstraat

De Parijsstraat is de tweede grootste eetstraat, na de Muntstraat. Ook wereldkeuken staat hier op het menu. Je kan er ook winkelen: handgemaakte geschenken, strips, broodjes, CD's … en allerlei snuisterijen in originele speciaalzaakjes. Hier vind je enkele van onze favoriete adresjes in deze straten.

                      
Red Loafers Edited
© Bellévie
                  


Bellévie
Kledingzaak Bellévie in de Parijsstraat is het ontdekken waard. Je vindt er trendy en budgetvriendelijke kledij, accessoires, schoenen en lifestyle van originele merken zoals Jacqueline de Yong, Saint Tropez, Imprevu, My Jewellery, Rich Gone Broke, Paddywax en Jo & Judy.


Libertad
Iets verderop ligt de Munstraat, waar je de gezelligste terrasjes van heel Leuven vindt. Een fan van bier en van muziek? Dan raden we je aan om een bezoek te brengen aan muziekcafé de Libertad.

                      
Burgerfolie170 Edited
© Burgerfolie
                  


Musicafé
Als je zin hebt in een feest is MusiCafé de plaats in Leuven waar je heen moet gaan. In deze club, partyzone en fuifzaal worden er regelmatig stijlvolle feesten gegeven.


Burgerfolie
Ook de heerlijkste gerechten van Leuven zijn te vinden in de Muntstraat. Zo kan je in het familiale bedrijf burgerfolie de lekkerste Gourmet Burgers in Leuven en omstreken proeven. Superieure smaak staat hierbij centraal.

                      
999 Gl717Q092Hznslndpziy Edited
© Restaurant New Mexico
                  

Restaurant New Mexico
In restaurant New Mexico ga je in hartje Leuven op een spannende en verrassend kleurrijke Mexican-foodtrip. Authentieke en lekkere dagvers bereide Tex-Mex gerechten zijn gegarandeerd.


Restaurant Mykene
Heel anders, maar even lekker zijn de gerechten die je vindt in restaurant Mykene. Mykene is een uniek Belgisch restaurant Muntstraat, waar je de lekkere Belgische keuken vindt.


Restaurant Pronto Tapa
Ben je een tapa-liefhebber? Dan moet je Pronto Tapas zeker bezoeken. Je kan er genieten van zowel Spaanse Tapas als Italiaanse specialiteiten.

                      
Muntstraat Copyright Milo Profi
© Milo Profi
                  

Restaurant Ascoli
Meer zin in de Italiaanse keuken? Dan hebben we een paar adresjes voor jou waar we zelf moeilijk tussen kunnen kiezen. Het eerste is restaurant Ascoli. U kunt hier kennismaken met een voortreffelijke typisch Italiaanse keuken, met hier en daar enkele Franse accenten.


Restaurant La Favola
Hier ontdek je dat de Italiaanse keuken meer te bieden heeft dan pizza en pasta, recht uit het Zuiden van Italië.


Ristorante Pepenero
Bij Ristorante Pepenero eet je dan weer de lekkerste pizza.