Openingsweekend

20.10.2018 >< 21.10.2018
Arenbergkasteel en -park
tussenpagina-frieke-janssens-campagnebeeld-ruiter-arenberg-festival-leuven
                      
2 Edited
© Simone Cottrell
                  

Waar kan het Arenberg Festival beter beginnen dan op de plaats waar de familie Arenberg eeuwen lang thuis was? Het concept van het openingsfeest gaat terug tot in de late 19de eeuw toen de familie op haar domein grote evenementen organiseerde waar iedereen reikhalzend naar uitkeek. Luchtballonnen, elektrische verlichting en andere sensationele nieuwigheden passeerden er de revue. Een bonte waaier aan vermaak, optredens en eten en drinken maakte het programma compleet.

Deze traditie herleeft op 20 en 21 oktober. Het hele weekend ben je welkom voor een bruisende mix van technologie, amusement, cultuur, culinaire ontdekkingen en heel veel doe-activiteiten voor alle leeftijden. Het verleden van de plek gaat er de confrontatie aan met de hedendaagse dynamiek op de site. Vandaag is het Arenbergdomein de thuishaven van de ingenieursfaculteiten van de KU Leuven.

Verwacht je aan een bijzondere mix van historische en futuristische activiteiten en beleef op deze bruisende campus voor ingenieurs alles wat vandaag Arenberg is en wat het vroeger was.

Alle activiteiten van het openinsgweekend zijn gratis en de meeste activiteiten zijn doorlopend. Enkel de demo van de Rolls Roys straalmotor, de videomapping op het kasteel, de optredens van het Arenbergkoor en het Arenbergorkest, de rondleidingen door het kasteel en de lezingen onder de noemer ‘Made by Arenberg: Hoe KU Leuven jouw leven beïnvloedt’ gaan door op specifieke tijdstippen. De enige activiteit waarvoor je dient te reserveren is een rondleiding in het kasteel.

Klik hieronder voor een overzicht van alle activiteiten of meer informatie over de bereikbaarheid van de festivalweide.