Shoppen Mechelsestraat Leuven
© Milo
© Milo

Een weekendje weg in Leuven? Een gezellige daguitstap? Vergeet jezelf dan zeker niet te verwennen. Leuven biedt alles wat een shoppingstad moet zijn. Van grote modeketens tot hippe kleine zaakjes, Leuven heeft ze allemaal. Snuiter rond in de gezelligste shoppingstad van België.

Shoppen in Leuven, voor elk wat wils

Leuven heeft tal van winkelstraten en -pleinen. Hier een overzicht van de allerleukste adresjes.

Bongenotenlaan
De Leuvense 'Champs Elysées' is precies 1 kilometer lang. In deze stijlvolle, levendige winkelstraat vind je ketenzaken, kleurrijke cafés én exclusieve kleding- en decoratiewinkels.

Diestsestraat
De Diestsestraat is de absolute topwinkellocatie van Leuven. De funshopper vindt er zijn gading in de vele filialen van grote winkelketens.

Tiensestraat
De Tiensestraat loopt dwars door Leuven en je vindt er veel van onze favoriete adresjes.

Parijsstraat & Muntstraat
De Parijsstraat is de tweede grootste eetstraat, na de Muntstraat. Ook wereldkeuken staat hier op het menu. Je kan er ook winkelen: handgemaakte geschenken, strips, broodjes, CD's … en allerlei snuisterijen in originele speciaalzaakjes.

Brusselsestraat
Gezellige shoppingplek, een brede straat met een mix van ketens en meer exclusieve winkels.

Mechelsestraat & Vismarkt
Wie van 'trendy' houdt, vertoeft graag in deze winkelstraat. De smaakvolle culinaire winkels geven de straat een wat zuiders tintje. Een straatje om van te genieten, om traag door te kuieren.

Koopzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn de winkels uitzonderlijk open van 13u tot 18u. En speciaal tijdens de kerstperiode zijn de winkels elke zondag open. Perfect voor een familie-uitstapje.

  • 4 november
  • 2 december
  • 9 december
  • 16 december
  • 23 december