arenberg-festival-bereikbaarheid-toerisme-leuven
© Toerisme Leuven
© Toerisme Leuven
                      
leuven-bereikbaarheid-kaart
                  

Hoe geraak ik in Leuven?

Leuven is vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit het station sta je meteen in het centrum van de stad. Bekijk de dienstregeling voor de treinen via de website van de NMBS. Woon je dichterbij? Dan neem je misschien liever de bus. Stippel je route uit via de routeplanner van De Lijn.

Ook met de auto is de stad goed bereikbaar. Het gezellige historische centrum is verkeersvrij. De rest van de binnenstad is onderverdeeld in 5 stadsdelen. Via verkeeslussen word je van de ring naar een centrumparking gebracht en terug naar de ring.

Parkings

Afhankelijk van je bestemming in Leuven kan je je parkeren in één van de centrumparkings of in één van de meer voordelige randparkings. Bereken hier de meest voordelige parking.

Wanneer je kiest voor een randparking, kan je gratis met de bus naar het centrum. Met de 'P+Bus' rij je samen met 3 inzittende gratis naar het stadscentrum en terug.

Vervoer in Leuven

De perfecte manier om je in Leuven te verplaatsen is te voet. Alles binnen het centrum ligt op wandelafstand van elkaar. Kom je met kleine kinderen? Reserveer dan gratis je buggy.

Moeilijker te been? Laat je dan vervoeren door onze vriendelijke buschauffeurs. In het centrum van Leuven rijden verschillende bussen, naar verschillende locaties.

Wie Leuven liever verkent met de fiets kan hier terecht voor meer informatie over fietsverhuur, laadpunten voor elektronische fietsen en fietsparkings in de binnenstad.

Leuven Walk App

Ontdek Leuven met de gratis Leuven Walk App. Student Axel neemt je mee langs de highlights van de stad. Dit najaar staan de sporen van de Arenbergs in de spotlights.