Plan je bezoek

M-Museum Leuven
Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
m-museum-leuven-©-karel-rondou
© Karel Rondou
© Karel Rondou
                      
balie-©-m-museum-leuven
© M-Museum Leuven
                  

OPENINGSUREN
M-MUSEUM LEUVEN

  • Ma - Zo: 11:00 - 18:00
  • Do: 11:00 - 22:00
  • Wo: gesloten
  • Bekijk hier de openingsuren tijdens de feestdagen

EXTRA OPENINGSUREN

  • Vrijdag 18 januari: 11:00 - 22:00
  • Zaterdag 19 januari: 11:00 - 22:00

CONTACT

Leopold Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
bezoekm@leuven.be
016 27 29 29

BEREIKBAARHEID

Met het openbaar vervoer

Leuven is gemakkelijk te bereiken vanuit Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Luik en Oostende. Het museum bevindt zich op 10 minuten wandelen van het station van Leuven. Je vindt alle info op www.belgiantrain.be.

Je kan ook de bus nemen tot aan het busstation Rector De Somerplein. Het museum bevindt zich op 2 minuten van de bushalte. Op de www.delijn.be bereken je gemakkelijk je route.

Met de fiets

Alle fietsers zijn welkom. Je kan je fiets makkelijk en veilig achterlaten in de fietsenstalling onder het Rector de Somerplein. Van daar is het nog 2 minuten wandelen naar het museum.

Met de auto

Vermijd je liever het verkeer in de stad? Parkeer dan je auto op één van de randparkings en neem gratis de bus naar het centrum. Parkeer je liever dichtbij? Parking Ladeuze ligt op 2 minuten wandelen van het museum. Je vindt er ook 18 plaatsen voor personen met een beperking (hoogte parking: 1.90m).

                      
toegankelijkheid-m-museum-leuven-©-wim-storme
© Wim Storme
                  

TOEGANKELIJKHEID

Het festival 'Vijf eeuwen Arenberg' is een feest voor iedereen. Daarom streven we naar maximale toegankelijkheid voor personen met een beperking. Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

M heeft ook een aanbod op maat van blinden en slechtzienden. Personen met een beperking en hun begeleider mogen gratis het museum bezoeken.

Meer info over toegankelijkheid vind je hier terug.

                      
boekshop-m-museum-leuven-©-wim-storme
© Wim Storme
                  

M-SHOP

Genoten van je museumbezoek? Wil je je nog verdiepen in de wereld van de Arenbergs of neem je graag een souvenirtje mee? In de M-shop kan je terecht voor publicaties, originele kinderboeken of een aandenken aan je bezoek zoals magneten, tote bags, postkaarten,... Leuk voor jezelf of als cadeau!

De M-shop bevindt zich in de lobby, de ontvangstruimte. Je kan er rustig grasduinen in het aanbod, ook zonder toegangsticket.