Macht en Schoonheid

26.10.2018 >< 20.01.2019
M-Museum Leuven
Overzicht van de tickets
frieke-janssens-campagnebeeld-hedwige-de-ligne-arenberg-festival-leuven.jpg

Macht en Schoonheid. De Arenbergs

De tentoonstelling in M-Museum Leuven brengt je binnen in een bijzondere wereld van macht en schoonheid. Maak er via schilderijen, wandtapijten, prenten en andere kunstobjecten kennis met het geslacht Arenberg. Maar word net zo goed verrast door de riante levensstijl en zin voor pracht en praal van deze cultureel vooraanstaande familie.

Een machtige familie, met oog voor schoonheid

Als echte sabelslepers waren de Arenbergs aanwezig op het Europese strijdtoneel. De invloedrijke familie trok aan de politieke touwtjes en door hun gedreven ondernemerschap vergaarden ze enorme rijkdommen. Hun politiek en economische macht gaf hen toegang tot de hoogste culturele kringen en zorgde voor de uitbouw van een indrukwekkende kunstcollectie.

Enkele topwerken uit de vroegere Arenbergcollectie komen voor een eenmalige reünie naar Leuven.

In de loop van de jaren raakte deze kunstcollectie verspreid over de hele wereld, in musea en privébezit. In M wordt een selectie van enkele topwerken uit de vroegere Arenbergcollectie terug samengebracht. Een unieke reünie. Werken uit de National Portrait Gallery in Londen, het Kunsthistorisches Museum in Wenen en andere privécollecties geven een mooie inkijk in de leefwereld van de adel en hun riante levensstijl.

Op een boogscheut van M, in de Universiteitsbibliotheek, kom je in de expo 'Adellijk Wonen' dan weer meer te weten over de geschiedenis van het Arenbergkasteel en haar bewoners.